Jdi na obsah Jdi na menu
 


Medovník

14. 10. 2011

 

medovnik.jpg225 g bezlepkové mouky (nebo 120 g rýžové mouky, 60 g bramb. škrobu, 45 g hladké kukuřičné mouky)
1 vidličkou ušlehané vejce
30 g změklého másla
100 g cukru krupice
1 lžíce medu
1 lžička prášku do pečiva
 
Krém: ½ plechovky slazeného kondenzovaného mléka, 1 ½ vidličkou prošlehané vejce, 1 lžíce medu, 30 g másla, ¼ hrnku mletých ořechů
 
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, které rozdělíme na 5 dílů a vyválíme stejně velké obdélníkové placky. Upečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v předehřáté troubě (180 ºC, doba pečení cca 10 – 15 min) a necháme vychladnout. Krém – uvedené suroviny smícháme v kastrůlku a za stálého míchání přivedeme k varu a mícháme, dokud krém nezhoustne, necháme vychladnout. Krém rovnoměrně rozetřeme na jednotlivé placky, jejichž velikost případně srovnáme odkrojením okrajů a jednotlivé placky na sebe naskládáme. Povrch potřeme také krémem, posypeme rozdrobenými drobečky zbytků těsta, nasekanými ořechy a poléváme čokoládou.